Opdrachten en referenties

BeCore Governance biedt een goede combinatie van begrip van de context en de business met kennis van corporate governance in de volle breedte, inclusief groepsdynamiek.
Onze ervaring ligt bij beursgenoteerde bedrijven, bedrijven, banken, verzekeraars, fondsen, zorginstellingen, pensioenbesturen etc. Tevens culturele instellingen en kleine stichtingen tegen aangepaste voorwaarden.

Rutger Schellens (CEO ABN AMRO Clearing Bank), persoonlijke referentie

“Jeannette is een board-room consultant met impact en een sterke governance gesprekspartner. Ze beziet corporate governance in de volle breedte; zowel qua inrichting en trends als groepsdynamiek en persoonlijke invulling. Haar adviezen zijn van een hoge kwaliteit en zij brengt deze met flair en een heldere onderbouwing. Zij is een constructieve gesprekspartner in Board sessies en evaluaties. Haar kracht ligt in de combinatie van begrip van de context en onderliggende business en een strategische en pragmatische invulling. Daarnaast is Jeannette ook nog eens een prettig persoon om mee te werken.”

Bernd Loewen, Chairman TCX Fund, Amsterdam and CFO of KfW, Germany

"Jeannette Franken has guided and facilitated the Board Evaluation for the Supervisory Board of the TCX Fund in a professional manner for the third time, and again completely lived up to our expectations. The process, steps and timing were clear and consistent.

Jeannette understands the context of development finance and the mission of TCX which adds value to the evaluation. She also has a good sense of the formal and soft aspects in the relationship between the Supervisory Board of the Fund and the Fund Manager.
By including also other stakeholders in the evaluation she constructed a complete picture of the Governance ecosystem. This reflects her good knowledge of Governance as well as her thorough understanding of dynamics.
The advice resulting from the evaluation was clear, constructive and actionable. That is why we greatly appreciated the process, the reporting and the recommendations of BeCore."

Arthur Arnold, Non-Executive Chairman/Director in verschillende RvC's

“Ik heb het genoegen gehad om BeCore, Jeannette Franken, meerdere keren in te zetten voor evaluaties van Raden van Commissarissen waarin ik zitting heb. Zowel nationale als internationale Board leden met zeer verschillende expertises en achtergronden beoordelen de kwaliteit van de dienstverlening van Jeannette als zeer hoog.
Haar vermogen om het functioneren van de Raad van Commissarissen te analyseren en de potentiële problemen en uitdagingen voor de toekomst te identificeren, is opmerkelijk.
Zij verricht haar diensten met de hoogste mate van integriteit en professionaliteit. Ik kan haar, zonder enige aarzeling, aanbevelen aan elke voorzitter die op zoek is naar advies en een goede zelfevaluatie van de Raad van Commissarissen.”

 

Allert van den Ham, SNV World

“De Raad van Toezicht van SNV World heeft, een jaar na haar aantreden, BeCore gevraagd om het proces van zelf-evaluatie te begeleiden en aanbevelingen te doen. Onder begeleiding van Jeannette Franken ontspon zich een kritische en constructieve dialoog. Dit leidde tot heldere afspraken over de verschillende  rollen binnen de Raad en de Managing Board en tot initiatieven om de meerwaarde van de Raad van Toezicht te verhogen. Ons inzicht  in de internationale ontwikkelingen rond de taakopvatting van een RvT is vergroot. Daadkrachtige ondersteuning van Jeannette.  Optimale prijs/kwaliteit verhouding. De moeite waard!“